9 de des. 2017

MOUSSE DE VAINILLA I XOCOLATA NEGRA



Feia temps que buscava motlles de silicona diferents i amb formes originals...i pel meu aniversari me'n van regalar fins a cinc! Feliç és poc! Però ara toca utilitzar-los i treure'ls-hi el suc!


El primer intent va sortir fallit perquè, amb les presses, vaig treure el mousse del congelador abans d'hora i no va acabar de quallar bé... Però aquest cop sí, el vaig fer en dos dies diferents, amb calma i el resultat és aquest!


A més vaig aprofitar per fer servir uns altres motlles de silicona petits però que són una passada a l'hora de decorar. En vaig omplir uns amb mousse de vainilla i uns altres amb mousse de xocolata i, un de cada, van acabar de donar el toc al pastís.


Amb tanta novetat pel què fa a motlles...es preveuen noves actualitzacions al blog en breu! ;)

Ingredients:
> Pel mousse de xocolata negra
125 ml de llet
40 ml de nata per muntar
25 g promousse
6 g de gelatina (uns 3 fulls aprox.)
140 g de cobertura de xocolata negra al 70%
200 g de nata semi-muntada


> Pel mousse de vainilla
85 ml de llet
85 g de nata per muntar
12 g de pasta de vainilla (utilitzo les pastes "Sosa")
55 g de sucre
25 g de promousse
15 g de instangel
265 g de nata semi-muntada

> Per a la decoració
Cacau pur en pols (utilitzo la marca "Valor")

Preparació:
> Pel mousse de xocolata negra
Posem els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda per hidratar-los.
En un bol posem la llet, la nata i el promousse, i amb el turmix barregem fins que queda una barreja homogènia.
Escalfem un petita part de la barreja al microoones, hi afegim la gelatina escorreguda i barregem bé fins que es dissolgui.
Desfem la xocolata negra al bany maria i l'afegim a la barreja anterior. També hi afegim la barreja de gelatina.
Muntem la nata fins al punt de semi-muntada i l'afegim a la barreja fent moviments suaus de baix a dalt per no perdre esponjositat.
Aboquem la barreja al motlle de mida més petita i ho deixem al congelador (mínim 6 hores).

Un cop tenim el mousse de xocolata negra congelat, passem a preparar el mousse de vainilla.

> Pel mousse de vainilla
En un bol posem la llet, la nata, la pasta de vainilla, l'instangel, el promousse i el sucre. Amb el turmix barregem fins que queda una barreja homogènia.
Muntem la nata fins al punt de semi-muntada i l'afegim a la barreja anterior fent moviments suaus de baix a dalt per no perdre esponjositat.
Omplim el motlle de mida més gran fins la meitat o una mica menys.
Desmotllem el mousse de xocolata i el col·loquem dins el motlle on tenim el mousse de vainilla apretant una mica, com es veu a la imatge de sota.

 
Acabem de cobrir amb una mica més de mousse de vainilla i ho aplanem.
Deixem al congelador unes altres 6 horetes.
Desmotllem i decorem al nostre gust, jo ho he fet amb un polsim de cacau pur.
Deixem a la nevera fins l'hora de servir per a que es descongeli.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada