30 de gen. 2012

PASTÍS DE TRUFA I MELMELADA D'ALBERCOCS




Aquest cop m'he pogut camelar al fotògraf de casa perquè em faci el reportatge, això no passa cada dia i quan passa, s'ha d'aprofitar! Flaixos inalàmbrics per aquí i per allà, aguantant-ne un per un costat,  tirant la foto per l'altre i jo intentant aprendre alguna cosa de tot plegat...sembla fàcil quan ho fa ell!




El pastís està farcit de melmelada d'albercoc i recobert de trufa. Per sobre hi vaig tamitzar una mica de cacao en pols i hi vaig posar unes marietes de xocolata blanca que estaven esperant el seu torn des de que me les van portar uns amics de Madrid fa uns mesos.




I aquestes neules farcides de xocolata negra són de les poques coses que encara quedaven per casa del lot de Nadal, he estat temptada d'encetar-les en varies ocasions però finalment han anat a parar a la decoració del pastís donant-li el toc cruixent.




A la selecció de fotos pel blog s'afegeix la tria de música... Aquest cop sona Macy Gray, una veu peculiar i inconfusible que feia temps que no escoltava i que ha tornat a pujar en el ranking desde que l'altre dia va començar a sonar de fons en un bar i els meus peus van començar a moure's sols...

Beauty in the world by Macy Gray on Grooveshark


Ingredients:
Pel pa de pessic
125g de sucre
125g de farina
4 ous
1 culleradeta de Royal

Per la trufa
250ml de nata per muntar (35% de greix)
150g de cobertura de xocolata negra

Pel farcit
Melmelada d'albercoc (o al gust)

Preparació:
Pel pa de pessic
Preescalfem el forn a 200ºC.
Posem els ous sencers en un bol i els batem juntament amb el sucre fins que doblin el volum.
Ara afegim la farina prèviament tamitzada i barrejada amb el Royal. Ho barrejarem fent moviments amplis amb una espàtula de fora cap endins i de baix a dalt. Com menys remenem millor, així evitarem que la massa perdi volum.
Ho abocarem dins els motlles* engreixats amb mantega. Ho farem contant les cullerades que posem a cada motlle o pesant-ho amb una balança per tal que posem la mateixa quantitat de massa a cadascun dels motlles.
Ho posarem al forn durant 15 minuts (els punxarem per saber quan estan cuïts).
Un cop cuïts, els deixem refredar en un lloc fresc i els desmotllem.

* He fet servir tres motlles de 18cm per tal de no haver de tallar el pa de pessic en tres capes i que es facin tantes molles. D'aquesta manera les capes queden perfectes, totes de la mateixa mida.

Per la trufa
Posem la nata a escalfar i quan està calenta la retirem del foc i hi afegim la xocolata a trossets. Remenem fins que queda homogeni i deixem refredar a la nevera. Ho tindrem a la nevera com a mínim 2 hores.
Un cop freda, la muntem amb unes varilles fins que agafi consistència.

5 comentaris:

  1. Caray Laia me saco el sombrero esto esta divino,y con la ayuda del fotografo lo has bordado.Muy bueno y fantasticamente decorado.
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. T'ha quedat preciós, quina feinada per això!!
    Susanna.

    ResponElimina
  3. MMMMMmmmmm !!!!!!!!!!
    Quina pinta !!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Oooooooonh! T'ha quedat fantàstic, quin dia en tastem un altre? Ets la meva heroïna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tieta sou benvinguts quan vulgueu...però aviseu que el pastís requereix una mica de temps!!! ;)
      Ah! M'has d'explicar això del curs de lioneses...

      Elimina